Horlama ve uyku düzeni

Son dönemde yapılan araştırmalarda gösteriyor ki uykunun süresi yanında kalitesi de oldukça önem arz etmektedir. Çocukluk çağlarında 8-10 saatlik bir uyku sağlıklı olmak için tavsiye edilirken, yaşla birlikte bu süre 4-6 saate kadar düşmektedir. Peki, uykunun kalitesini ve süresini bozan unsurlar neler olabilir?
Toplumda neredeyse her dört kişiden birinin sorunu olan uyku düzensizliğinde ilk akla gelen sebep akşam alınan gıdalarla ilgili. Kahve, çay, kolalı içecekler bunun dışında sigara, puro, pipo, yatılan yerdeki aydınlık ve gürültü, özellikle de yatağın kalitesizliği ve ortopedik yatak olmaması, aşırı sıcak ve soğuk ortamlar uyku kalitesini ve düzenini bozarken, çeşitli ilaçlar aşırı hareketli ve yoğun geçen günün yorgunluğu, fazla egzersiz ve spor gibi sebepler uykuyu olumsuz yönde etkiler.

Uykuda horlama hem uykunun kalitesizliğinin bir yansıması hem de uykuda diğer insanların da rahatsızlığına vesile olan bir şikayettir. Öyle ki horlama nedeni ile boşanan çiftler zaman zaman basınımızda dahi yer almaktadır. Horlama; Üst solunum yollarındaki çeşitli sebeplere bağlı tıkanmalar sonucu (bademcik şişmesi nezle grip gibi üst solunum yolu rahatsızlıkları) veya şişmanlık, küçük dildeki büyüme, boğazdaki yumuşak dokunun çeşitli sebeplerle şişmesi ve bu bölgedeki anatomik bozukluklar nedeni ile oluşabilir.

Bu tarz sıkıntılarda gerekli tıbbi yardımı alıp uzmanlara danıştıktan sonra, size kalan şey daha iyi yaşam şartları sağlamak. Bunların başında kaliteli bir yatakta yatmak ve bedenimize o rahatlığı hissettirmek gelir. Wellmatt olarak size hayatınızı kolaylaştıracak uyku problemlerinizi ortadan kaldıracak, sağlıklı ve düzenli uyku ortamı yaratacak yataklar üretiyoruz. Size sadece yatağınızı seçmek kalıyor

İyi Uykular.

WellMMatt Yatak Fabrikası

444 3 064

horlama
Top view photo of young couple lying in bed under white blanket. Woman is angry because of snoring husband

http://www.wellmatt.com

Yorum bırakın